MSC Cruises gaat een eigen cruiseterminal in de haven van Miami bouwen. De terminal zal twee cruiseschepen tegelijkertijd kunnen ontvangen, wat zal resulteren in het dagelijks bewegen van ongeveer 28.000 aankomende- en vertrekkende passagiers.

Pierfrancesco Vago (MSC Cruises Executive Chairman) zegt: “Met nog dertien nieuwe schepen in de planning de aankomende acht jaar, hebben wij de ambitie om de haven van Miami te voorzien van de meest innovatieve schepen en hiermee de favoriete keuze van zowel Noord-Amerikaanse als internationale gasten zal gaan worden. In het bijzonder, de nieuwe cruiseterminal – welke de meest technologisch geavanceerde cruiseterminal uit de industrie zal zijn – zal er voor zorgen dat de gastbelevenis van MSC Cruises haar aankomende- en vertrekkende gasten zal bevorderden, waardoor zij tijdens alle aspecten kunnen genieten van de vakantie.”
MSC Cruises heeft momenteel vier schepen operatief vanuit de haven in Miami. MSC Seaside en MSC Armonia vertrekken gedurende het gehele jaar vanuit de haven van Miami. MSC Divina vertrekt afhankelijk van het seizoen vanuit Miami. En vanaf de herfst, zal de MSC Meraviglia ook afhankelijk van het seizoen vertrekken vanuit de haven van Miami. Met deze nieuwe faciliteiten heeft MSC Cruises de mogelijkheid om gedurende het gehele jaar ongeveer 1 miljoen gasten naar de haven van Miami te brengen.
De start van de bouw van de nieuwe terminal zal vanaf begin 2020 plaats gaan vinden. MSC Cruises verwacht dat het project rond eind 2022 afgeleverd zal gaan worden. Vanaf het moment van aflevering, gaat de volledige operatie verplaatst worden naar de nieuwe cruiseterminal in de haven van Miami.