Nieuws

Eindhoven Airport verwacht groei in 2009

Deel dit artikel

eindhovengrHet afschaffen van de ticketbelasting per 1 juli van dit jaar heeft de luchtvaartmaatschappijen weer doen uitbreiden en heeft voor een forse toename in het aantal lijndienstbestemmingen gezorgd.
 
Als gevolg van een opvallend sterke groei in het derde kwartaal (+9% t.o.v. 2008), is de achterstand die in het eerste halfjaar bestond (-6%) omgebogen tot een gelijk aantal passagiers als in 2008 over de eerste 9 maanden.
 
In het derde kwartaal van 2009 vliegen 534.000 passagiers vanaf de luchthaven (2008: 491.000). Dat betekent een totaal aantal passagiers van 1.268.000 in de eerste negen maanden van 2009.
 
‘Het kunnen groeien in 2009, in een lastig economisch klimaat en met een halfjaar vliegbelasting, zegt iets over het vliegpotentieel van deze regio en de ontwikkelmogelijkheden van Eindhoven Airport’, aldus Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport. ‘Het geeft een goed gevoel te zien dat we een steeds grotere rol spelen in de internationale bereikbaarheid van Zuidoost Nederland.’


Deel dit artikel
Vorige bericht

Wintersportstudiereis Frankrijk de Jong Intra

Volgende bericht

Schiphol gekozen tot beste luchthaven Europa

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.