Nieuws

Elbers: ‘Afspraken Air France-KLM gaan niet ten koste van KLM’

Deel dit artikel

De afspraken die Air France en KLM met elkaar hebben gemaakt, gaan niet ten koste van KLM. KLM wordt dan ook geen B-merk, dat zich aanvankelijk zou moeten gaan richten op de vrijetijdsmarkt. Dat zegt Pieter Elbers (president-directeur KLM) tegen De Telegraaf.

Elbers zegt in de krant zijn visie over het routenetwerk en andere strategische vraagstukken in Parijs te laten horen. “Misschien doe ik dat niet altijd tactvol, maar wel duidelijk.” De topman laat ook weten dat er niet geïnvesteerd in Air France kan worden met behulp van geld van KLM. “De kas gebruiken we voor eigen investeringen.”

Ben Smith (topman Air France-KLM) liet volgens de krant in het midden waarom de herbenoeming van Elbers op een machtsstrijd uitliep in plaats van een hamerstuk. “Ik ben blij dat Elbers blijft. Hij speelt een excellente rol in het bedrijf.” Smith neemt wel plaats in de Raad van Commissarissen van KLM “om zo transparant mogelijk te zijn.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

"Een vakantie verlaagt de kans op ziek worden"

Volgende bericht

Bestemming ANVR-Congres organiseert workshop in Amsterdam

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."