CoronavirusNieuws

Emirates dekt passagiers tegen Covid-19 kosten

Emirates heeft vandaag aangekondigd gedurende veertien dagen medische kosten tot €150.000 en quarantainekosten van €100 per dag te vergoeden. De dekking geldt voor passagiers die tijdens hun reis de diagnose Covid-19 krijgen. Deze service wordt door de luchtvaartmaatschappij kosteloos aan haar passagiers verstrekt.

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum (Emirates Group Chairman en Chief Executive), zegt: “Onder leiding van HH Sheikh Mohammed, UAE vice-president en premier en leider van Dubai, is Emirates er trots op het voortouw te nemen bij het vergroten van het vertrouwen van internationale reizigers. Over de hele wereld openen grenzen geleidelijk en we weten dat mensen ernaar uitkijken om weer op te reis gaan, maar ook dat ze op zoek zijn naar flexibiliteit en zekerheid als er tijdens hun reis iets onvoorziens gebeurt.” Hij voegt toe: “Emirates heeft hard gewerkt om verschillende maatregelen te treffen op de grond en in de lucht om het risico op infectie te beperken. Daarnaast hebben we ook ons boekingsbeleid vernieuwd om zoveel mogelijk flexibiliteit te bieden. We brengen dit nu naar een hoger niveau door als eerste in de industrie onze passagiers gratis wereldwijde dekking te bieden voor medische kosten en quarantainekosten van Covid-19 als deze kosten gemaakt moeten worden tijdens hun reis. Het is een investering van onze kant, maar we zetten onze passagiers op de eerste plaats en we denken dat ze dit initiatief hartelijk zullen verwelkomen.”

Dekking
De dekking voor Covid-19 gerelateerde medische kosten en quarantainekosten wordt door Emirates gratis aan haar passagiers aangeboden, ongeacht de reisklasse of bestemming. Deze dekking is onmiddellijk geldig voor reizigers die met Emirates vliegen tot 31 oktober 2020 (eerste vlucht moet worden voltooid op of voor 31 oktober 2020). De dekking is geldig voor 31 dagen vanaf het moment dat ze de eerste vlucht nemen. Dit betekent dat Emirates passagiers kunnen blijven profiteren van deze dekking, zelfs als ze verder reizen naar een andere stad na aankomst op hun Emirates bestemming. Reizigers hoeven zich niet te registreren of formulieren in te vullen voordat ze op reis gaan en ze zijn niet verplicht om deze door Emirates verstrekte dekking te gebruiken.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Curaçao en Aruba accepteren geen gorgel/mondspoeling-test

Volgende bericht

KLM: herstel bestemmingenaanbod, capaciteit blijft ver achter

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.