Blogs

Er was eens…

Heel lang geleden (wel meer dan vijf jaar!), was er bij ons in de stad een hele bijzondere winkel. Als je daar naar binnen stapte, waren er een aantal balies waarachter dames zaten, die jou vriendelijk toelachten. Zij gaven jou ook nog een paar reisgidsen mee met daarin de mooiste plekjes op de wereld als jij daar tenminste vriendelijk om vroeg. Thuis aangekomen begon dan de voorpret, heerlijk zoeken, snuffelen en wegdromen bij al dat moois. Als je dan na een paar dagen eindelijk wist waar je op vakantie heen wilde dan ging je weer snel terug naar die heel bijzondere winkel. In de winkel voltrok zich daarna een wonder: de dame achter de balie hoorde jouw wens aan en begon daarna heel snel te typen op haar toetsenbord. Het gekleurde licht van het scherm schitterde in haar ogen, de spanning steeg en de vraag was: Gaat het ook echt lukken? De vriendelijke dame keek mij aan en mompelde dan zachtjes dat zij ook nog even voor mij moest bellen. De vrouw achter de balie had namelijk telefoonnummers van de grote reistovenaars en alleen zij kon
met hen praten. Soms duurde dat best lang want ik heb ook wel eens twee uur moeten wachten. Het liep bijna altijd positief af! Dan snel aanbetalen, want stel je voor dat er iets tussen zou komen. De droom was werkelijkheid geworden, maar dan moest je nog één keer terug naar die wonderwinkel om de papieren op te halen. Die kreeg je dan van die vriendelijke dame mee als een verloren schat verstopt in een prachtig mapje. Maar niets blijft zoals het eens was. Een boze tovenaar, genaamd internet, sloot een overeenkomst met de grote reistovenaars en in de wonderwinkel werd het heel stil. Zelfs zo stil dat er veel wonderwinkels in het land moesten sluiten. Zoals ieder sprookje loopt ook dit sprookje goed af. In ons volgende nummer lees je er meer over.

PS Heb jij een idee over een goede afloop, en dat hoop ik eerlijk gezegd wel, mail het mij dan zodat wij het volgende hoofdstuk samen kunnen schrijven.

Tom van Apeldoorn t.van.apeldoorn@reisburoactueel.nl

© 2010 – 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Tiende Travel Pressentation op 18 november

Volgende bericht

Winnaar ABC-scooter Bella Milano bekend

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.