Nieuws

Estonian Air definitief failliet verklaard

Vorige maand werd bekend dat Estonian Air haar faillissement had aangevraagd. Nu heeft de rechtbank in Estland de nationale luchtvaartmaatschappij definitief failliet verklaard. Estonian Air vroeg haar faillissement aan omdat de luchtvaartmaatschappij het bedrag van 85 miljoen aan staatssteun dat door de Europese Commissie werd teruggeëist niet kon opbrengen.

Eerder dit jaar werd Nordic Aviation Group opgericht die vluchten van Estonian Air kon overnemen. Nordic Aviation Group vliegt op dit moment op Amsterdam, Brussel, Stockholm en München. De groep komt voort uit een codeshare-deal met het Sloveense Adria Airways, ook worden er vluchten uitgevoerd door BMI en NextJet. Volgend jaar zomer wil het bedrijf met eigen toestellen en personeel vliegen.

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

LEES! TravelPro Webmagazine #24

Volgende bericht

Sunair: "Stad van de maand werkt goed"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.