CoronavirusNieuws

EU komt met plan waarmee het reissector wil helpen…

De Europese Commissie presenteert vandaag een pakket met richtlijnen waarmee het een poging doet de toeristenindustrie te redden. Het plan wordt naar alle waarschijnlijk gepresenteerd onder de titel ‘Europe needs a rest’ waar bijvoorbeeld meer in staat over het geleidelijk opheffen van reisbeperkingen.

Waarschijnlijk staat er in het plan ook meer over het recht van consumenten op het terugvragen van geld in plaats van het ontvangen van een voucher. Naar alle waarschijnlijkheid komt er meer vrijheid wat betreft verkeer tussen landen die in dezelfde fase zitten qua aantal besmettingen, maar de EU wil er alles aan doen om een tweede golf coronabesmettingen te voorkomen. Voldoende ruimte in zorg en mogelijkheden tot testen zijn enkele van de voorwaarden waar landen aan moeten voldoen.

Via een interactieve kaart moeten Europeanen straks kunnen zien naar welke regio zij ‘veilig’ kunnen reizen. Nog steeds zijn veel grenzen in de EU gesloten, maar de reissector is goed voor ongeveer 10% van de EU-economie… In het plan worden ook aanbevelingen gedaan over de invloed van massatoerisme op ecosystemen, leefbaarheid van steden en zal duurzaam toerisme worden aanbevolen.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Zekerheidje bij Vuelandia in onzekere tijden!

Volgende bericht

Sunweb: mogelijk een vijfde pakketreizen verdwijnt

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.