CoronavirusNieuws

Europese Commissie versoepelt slotregels door coronavirus

Deel dit artikel

De Europese regels voor het gebruik van start- en landingstijden (slots) op luchthavens worden tijdelijk opgeschort. Daarmee worden luchtvaartmaatschappijen die door het coronavirus te maken hebben met een teruglopende vraag tegemoet gekomen. Dat zegt voorzitter Ursula von der Leyen vanmiddag: “We willen het makkelijker maken voor luchtvaartmaatschappijen.” Daarnaast geeft ze aan dat de Europese Commissie ‘heel snel’ komt met wetgeving vanwege de gevolgen van het coronavirus voor de sector.

Luchtvaartmaatschappijen vragen al dagen naar een versoepeling van de slotregels. De afgelopen weken werden 1500 slots geannuleerd op Schiphol, voornamelijk vluchten naar China en Hongkong, en recent een aantal vluchten naar Italië. Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht minstens 80 procent van aan hen toegewezen slots ook echt te gebruiken. Als ze dat niet doen kunnen ze die in het volgende jaar verliezen. Veel maatschappijen vliegen om die reden nu met slecht gevulde vliegtuigen. “We willen het maatschappijen tijdelijk gemakkelijker maken om hun slots te behouden. De slots zijn erg waardevol, dus maatschappijen willen ze niet kwijtraken. Dat zal ook de CO2-uitstoot verlagen doordat vrijwel lege vliegtuigen niet meer de lucht in hoeven.”

 

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Eensgezindheid en heldere communicatie gewenst in plaats van ongenuanceerd commentaar

Volgende bericht

Van der Heijden (Corendon): "Bij het doemscenario verwacht ik overheidsmaatregelen, anders valt de hele reissector om"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."