Nieuws

Eurostar lanceert aanbod met milieuvriendelijke hotels

Eurostar lanceert een nieuwe collectie die duurzame hotels aanbeveelt in combinatie met reizen met Eurostar. Het nieuwe aanbod biedt passagiers de mogelijkheid om, naast hun keuze voor een duurzame manier van reizen, ook te kiezen voor een milieuvriendelijk verblijf op hun bestemming.

De exclusieve collectie omvat een reeks zorgvuldig uitgekozen hotels in verschillende steden, waaronder Londen, Parijs, Brussel, Amsterdam en meer. Eurostar-klanten genieten van een moeiteloze ervaring bij het boeken van hun reis en kunnen snel en eenvoudig hun favoriete duurzame hotel vinden door het aanbod te filteren op budget en locatie. Het aanbod bestaat uit eco-hotels geschikt voor verschillende budgetten, waaronder vijf sterren opties zoals het Pulitzer in Amsterdam, het Ritz in Londen en het Sofitel Baltimore Tour Eiffel in Parijs. Met elke Eurostar-reis die tot 90%1 minder broeikasgassen uitstoot dan een vergelijkbare vlucht, zijn de milieuvoordelen van de hogesnelheidstrein aanzienlijk. De lancering van de nieuwe vakantie collectie volgt op een reeks duurzame initiatieven van Eurostar ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan in november.

Een boom geplant voor elke trein
Om zijn engagement voor het milieu verder te versterken heeft Eurostar zich ertoe verbonden om vanaf 1 januari 2020 een boom te planten voor elke Eurostar-trein die in de dienstregeling is opgenomen. In samenwerking met de Woodland Trust, ReforestAction en Trees for All worden er jaarlijks 20.000 nieuwe bomen geplant in bossen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland.

Derde ster van de Sustainable Restaurant Association
Als erkenning voor zijn engagement om duurzaam en verantwoord voedsel in de trein te serveren, heeft Eurostar nu de hoogste waardering van drie sterren gekregen van de Britse Sustainable Restaurant Association (SRA). Eurostar had sinds 2012 al een tweesterrenrating. De driesterren-accreditatie van de SRA vereist een zeer hoge standaard van duurzaamheid met ingrediënten die seizoensgebonden, fairtrade of biologisch zijn, niet vervoerd via de lucht en afkomstig van landbouwers met hoge milieu- en welzijnsnormen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Eindhoven Airport opent Aspire Lounge

Volgende bericht

RED Online Marketing en Holidayguru gaan samenwerking aan

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.