Nieuws

Extra controle handbagage vluchten VS

Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten moeten vanaf dinsdag 8 juli rekening houden met een extra controle van de elektronische apparatuur in hun handbagage. Reizigers moeten hun apparatuur uit de beschermingshoes halen en aanzetten. Hierna mag de reiziger de elektronische apparatuur meenemen aan boord. De maatregel geldt alleen voor handbagage en voor alle elektronica met batterijen, zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers. Als de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes gehaald kan worden, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

De extra controle vindt plaats aan de gate, voor het boarden en geldt alleen voor de ruim dertig dagelijkse rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten. Schiphol stelt alles in het werk om extra wachttijd te voorkomen. Reizigers kunnen bij hun luchtvaartmaatschappij informeren hoe laat ze op de luchthaven aanwezig moeten zijn.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Samenwerking Etihad Airways en Google

Volgende bericht

HEMA en ANWB ticketing partner Jaarbeurs

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."