Extra controles Schiphol voor alleenreizende ouder met kind

Een vader of een moeder – maar ook een grootouder – die komende zomer met een kind op vakantie wil, moet rekening houden met extra controles op onder meer Schiphol. Om internationale kinderontvoering te voorkomen gaat de de Koninklijke Marechaussee (KMar) na of er daadwerkelijk toestemming van de andere ouder is om het kind mee te nemen voor een vakantie in het buitenland. Want niet elk kind dat de grens over gaat, gaat op vakantie.

Wanneer de toestemming niet duidelijk is, doet de KLM extra onderzoek. “Dit gebeurt tientallen keren per dag. Dit kan niet aan de balie gedaan worden. We adviseren mensen daarom op tijd te vertrekken, want anders bestaat de kans dat de vlucht wordt gemist vanwege de controles op Schiphol”, het Centrum Internationale Kinderontvoering.

Om het reizigers gemakkelijker te maken goed voorbereid op vakantie te gaan heeft het Centrum Internationale Kinderontvoering samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Koninklijke Marechaussee een formulier ‘Toestemming voor reizen met een minderjarige naar het buitenland’ ontwikkeld. Dit formulier is een middel om aan te tonen dat de benodigde toestemming er is. Nieuw dit jaar is dat het toestemmingsformulier met medewerking van het ministerie van Algemene Zaken nu ook digitaal in te vullen is.

Reageer met Facebook:

Reacties: