NieuwsThomas Cook

Faillissement Cook: om 11.00 uur verder informatie over gevolgen voor Nederland

Deel dit artikel

Thomas Cook plc incl. Thomas Cook Airlines, heeft in het VK faillissement aangevraagd. Over de gevolgen voor Nederland wordt op dit moment overleg gevoerd. Wij verwachten om 11.00 uur verdere informatie geven.

Vanochtend werd het faillissement van Thomas Cook Group plc. bekendgemaakt. Thomas Cook Nederland maakt deel uit van de continentaal-Europese organisatie en is nog niet failliet. Deze organisatie heeft als belangrijkste markt Thomas Cook Duitsland. De Nederlandse organisatie bekijkt op dit moment welke mogelijke opties er zijn om de impact van het faillissement van de Thomas Cook Group Plc te beperken voor haar klanten en haar medewerkers.

We begrijpen dat dit heel wat vragen oproept bij onze klanten en stellen alles in het werk om dit zo goed mogelijk op te vangen. Klanten die hun Thomas Cook/Neckermann Reizen pakketreis geboekt hebben, zijn beschermd door het Stichting Garantiefonds Reizen [SGR]”, aldus Hanita van der Meer (woordvoerster Thomas Cook Nederland).

In Nederland werken 200 mensen bij Thomas Cook en gaan jaarlijks circa 400.000 klanten met Thomas Cook/Neckermann Reizen op vakantie. We doen er alles aan om onze klanten en medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke tijden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Websites Thomas Cook en Neckermann liggen eruit

Volgende bericht

SGR: dit moet je weten over Neckermann/Thomas Cook faillissement

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.