BlogsNieuws

Fashionably late

Maandagavond stond ik samen met wat vrienden al handenwrijvend te koukleumen in de rij voor de Ziggo Dome. Hoewel de zomer een paar dagen eerder al officieel werd ingeluid wijst nog altijd niets erop dat de zon binnenkort ons koude kikkerlandje komt verwarmen. Voor ons nuchtere volkje reden te meer om flink te mopperen en ik kan ’ons’ soms geen ongelijk geven. Ook ik heb zin in zonnen, terrasjes en broeierige zomerfestivals.

Hoewel ‘fashionably late zijn’ nog een bepaalde hoopvolle anticipatie kan oproepen denk ik dat we inmiddels kunnen stellen dat de zomer gewoon een belachelijk vertraagde dienstregeling heeft. Vlak nadat we naar binnen liepen trok er zelfs een oer-Hollands buitje over, en de bezoekers die nog in langgerekte rijen stonden te wachten wensten allemaal even onder Rihanna’s ‘Umberella’ te kunnen schuilen.

Over fashionably late gesproken…Na een knallend voorprogramma van dj-duo GTA steeg de spanning even later in de concertzaal zaal. De van oorsprong Barbadiaanse zangeres heeft tijdens deze Diamonds World Tour al menig fan in Europa uren laten wachten. En het was dus maar de vraag of ze deze keer wél op tijd zou beginnen. Voorafgaand aan de concerten stuurde Concertorganisator Mojo bezoekers daarom een waarschuwing en raadde hen aan de reis naar de concertzaal goed te plannen.

Misschien zouden reisagenten eenzelfde soort advies kunnen geven aan hun klanten die de komende zomer vliegen vanaf Schiphol. De Koninklijke Marechaussee incasseert namelijk bij de paspoortcontrole openstaande schulden. Vliegreizigers mogen niet verder reizen voordat ze hun boete betaald hebben. Vorig jaar misten daardoor zo’n 700 mensen hun vlucht. Was je er dan maar even door je reisagent op gewezen dat dit initiatief van de marechaussee voor vertraging kan zorgen. Dat wil zeggen, als reisagenten überhaupt op de hoogte zijn van deze actie, en het is natuurlijk goeie service, maar durf  jij dit aan de balie bespreekbaar te maken?

Mijmerend over warmere oorden denk ik dat ik net als duizenden andere Nederlanders voor een zonnige last-minute ga. Na het zien Rihanna’s promotiefilmpje over haar thuisland Barbados lijkt mijn keuze snel gemaakt.  Nu eerst nog even die vervelende bon inlossen die ik maandag kreeg voor het verkeerd parkeren bij Ziggo Dome.

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Annemarie Wiering-Somers
    26 juni 2013 at 11:07

    Eerlijkheid duurt het langst. Mooi omschreven Judith.

Vorige bericht

Wizz Air start nieuwe route vanaf Eindhoven

Volgende bericht

Eerste certificaten aan SNP-tourmanagers uitgereikt

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."