CoronavirusNieuws

Favela Street Curaçao Project te gast bij Curaçao Marriott Beach Resort

Een van de laatste onderdelen van het Favela Street Curaçao Project vond afgelopen weekend plaats in het Curaçao Marriott Beach Resort. Het team van de Favela Street Foundation en de jongeren waren onder aanvoering van oprichter Rocky Hehakaija op uitnodiging van Curaçao Marriott te gast.

Het weekendprogramma ‘Storytelling Camp’ in het Curaçao Marriott is de aanloop naar de finale van het Favela Street Curaçao Project. Het project startte officieel in april 2019, nadat een werving en selectie had plaats gevonden, met 25 deelnemers tussen de 16 en 21 jaar. Favela Street heeft tot doel kansarme jongeren te helpen hun talenten te ontdekken, deze te leren ontwikkelen en ze te laten geloven in hun eigen kracht, zodat ze positief richting kunnen geven aan hun toekomst. Voor zichzelf maar vooral ook om als rolmodel van betekenis te zijn voor hun directe omgeving.

Storytelling Camp
Tijdens het weekend verdiepten de jongeren zich in het schrijven van een persoonlijk verhaal en hun toekomstreis. Al maanden was gewerkt aan ieders persoonlijke zoektocht met daarin centraal de vraag ‘wat zijn je dromen en wensen voor de toekomst en hoe wil je die waarmaken’? En dan nu tijdens de workshops in het Storytelling Camp weekend komt alles samen, van wat je hebt geleerd en ervaren over jezelf en anderen. Je eigen unieke verhaal, je eigen positieve toekomst beschrijven, één waarmee je jezelf blijft motiveren en een inspirerend voorbeeld bent voor andere jongeren en buurtbewoners.

De Favela Street Foundation is opgericht door Rocky Hehakaija, voormalig profvoetballer én de winnaar van Wie is de Mol? 2021. Ze staat ook bekend staat als de koningin van het straatvoetbal en heeft al vele harten veroverd met haar stichting. Hiermee wil ze kansarme jongeren helpen hun zelfbeeld, dat vaak negatief is, om te zetten naar een positieve mindset zodat ze kunnen groeien. Met een persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s wordt de focus gelegd op waarin ze wél uitblinken. Het doel: een duurzame mindset-verandering teweeg brengen, wat de jongeren weer kunnen overdragen aan de mensen in hun eigen community. Voetbal of elke andere vorm van sport is daarbij de gemene deler. Rocky was voor Favela Street eerder in Rio, Haiti en Lesbos. Ze is een inspirerend sociaal ondernemer. De winst van Wie is de Mol? heeft ze aan het Curaçao project gedoneerd die mede mogelijk is gemaakt door het Ministerie van Sociale Ontwikkeling.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Aangescherpte inreisbeperkingen voor Frankrijk, Duitsland en België

Volgende bericht

Royal Air Maroc gestart op Eindhoven Airport

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."