CoronavirusNieuws

Feenstra Rijn Lijn gaat weer varen

Feenstra Rijn Lijn gaat in juli definitief een verlate start van het seizoen 2020 maken. Nico Arnts (directeur Feenstra Rijn Lijn) laat aan TravelPro weten dat inmiddels alle voorbereidingen zijn getroffen om ervoor te zorgen dat er met de schepen van Feenstra een veilige en onbezorgde riviercruise gemaakt kan worden.

“Op 13 juli beginnen we met de Statendam en de Poseidon. Eind juli is het de beurt aan de Azolla, de Salvinia en de Horizon en in augustus staan er met de Rembrandt twee nieuwe reizen door Nederland op het programma. Het resterende seizoen is nog lang genoeg om te kunnen genieten van zo’n mooie riviercruise op de Europese rivieren”.

Tijdens de reis
“Om te beginnen kunnen wij iedereen ervan verzekeren dat de verzorging en gastvrijheid aan boord als vanouds zullen zijn. Maar, het coronavirus heeft er ook voor gezorgd dat door een aantal maatregelen de invulling van de reis toch net iets anders kan zijn dan dat men bij Feenstra gewend is. Aan boord wordt gebruik gemaakt van een uitgekiend protocol, waarin de passagiers op een aantal punten zelf ook een rol gaan spelen. Zo wordt hen gevraagd om voor vertrek (zelf) een gezondheidsverklaring in te vullen en zal bij aankomst (op afstand) hun temperatuur worden gecheckt. Allemaal voor eenieders gezond- en veiligheid”, aldus Arnts.

1,5 meter
Aan boord worden hoge hygiëneregels gehanteerd. Verder wordt er met minder gasten gevaren dan anders. Door de extra ruimte die hierdoor ontstaat wordt aan boord vrijwel overal de 1,5 meter afstand gewaarborgd. Feenstra: “Alleen in de gangen lukt dat niet altijd, maar daar kan een mondkapje worden gedragen. Verder zijn er geen buffetten meer, maar worden alle maaltijden aan tafel geserveerd. Ook het excursieprogramma is hier en daar aangepast op de actuele situatie.” Passagiers die al geboekt hebben ontvangen alle uit het protocol voortvloeiende regels bij hun reisbescheiden. De hoofdlijnen van het protocol zijn binnenkort te vinden op onze website www.feenstrarijnlijn.nl.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Jamaica: vier, train en maak kans op een studiereisplek

Volgende bericht

RIVM: aangepaste vakanties mogen ook weer

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.