Nieuws

Financieel onvermogen voor familiebedrijf Sijpkes Reisburo’s

Deel dit artikel

Sijpkes Reisburo’s (Stadskanaal) heeft vandaag financieel onvermogen bij de SGR aangemeld. Dat heeft Henk Sijpkes, directeur van Sijpkes Reisburo’s bevestigd tegenover TravelPro. Sijpkes Reisburo’s BV handelt tevens onder de naam Sijpkes Reizen en heeft vestigingen in Stadskanaal (Navolaan 8), Hoogezand (Gorecht-Oost 30a) en tot 1 september 2011 ook in Groningen (Zuiderweg 18). 

Sijpkes laat TravelPro weten niet voornemens te zijn om een doorstart te maken. ‘‘Vanochtend hebben wij het personeel ingelicht. Er zijn in totaal acht medewerkers bij ons in dienst.’’ Een slechte zomer en het faillissement van één van de Sijpkes-klanten heeft het stokoude familiebedrijf dat veel bekendheid genoot in het noorden van het land de das omgedaan. Sijpkes was één van de eerste reisbureaus in Nederland. ‘‘Het bedrijf is in 1919 opgericht door mijn grootvader’’, aldus een diep teleurgestelde Henk Sijpkes. De touringcartak blijft buiten het faillissement.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. nel van oudheusden
    16 september 2011 at 15:36

    jammer dat een bedrijf dat meer als 90 jaar bestaat de deuren
    moet sluiten

Vorige bericht

Zonvaart koopt alsnog Vlotman-reisbureaus

Volgende bericht

'CELEBRATION with alltours'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.