CoronavirusNieuws

Financiering van 120 miljoen euro voor Thalys

Deel dit artikel

Thalys ontvangt een financiering van vijf Europese banken voor een totaalbedrag van 120 miljoen euro met een looptijd van vier jaar. De spoorwegmaatschappij doet voor de eerste keer sinds haar bestaan een beroep op externe financiering. De financiering is recent goedgekeurd door de raad van bestuur van Thalys.

Dit alles speelt zich af in een bijzonder moeilijke context voor Thalys met een omzetdaling van -70% in 2020, een negatieve EBITDA van – 78,5 miljoen euro en een nettowinst in 2020 van – 137,7 miljoen euro.

“Wij zijn tevreden met de afronding van deze transactie. Het stelt de toekomst van Thalys veilig op een moment waarop de reisbeperkingen worden opgeheven en onze activiteiten zich geleidelijk hervatten. Deze financiering is volledig geïntegreerd in het herstelplan van Thalys dat wordt voortgezet. Met de voltooiing van deze transactie kan Thalys zich richten op haar commerciële herstel en het hervatten van de groei”, aldus Bertrand Gosselin, CEO van Thalys.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Weggeefactie! Win het boek Op hoge hakken in de wolken

Volgende bericht

Nieuw bij KLM: Trinidad en Tobago, Mombassa, Orlando, Cancun, Puket en Barbados

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."