Nieuws

Fjord Line: 2015 beste jaar ooit

Fjord Line maakt het beste jaar in zijn geschiedenis door, zo heeft het laten weten aan TravelPro.

De Noorse rederij bewerkstelligde in oktober een kapitaalinjectie van ongeveer € 21 miljoen euro dankzij de overname van 40 miljoen aandelen door de nationale investeringsmaatschappij Ferd AS. In dezelfde maand werd tevens de miljoenste passagier van het jaar aan boord welkom geheten. Dit is niet alleen een nieuw record voor Fjord Line, maar betekent ook een toename van 32% ten opzichte van vorig jaar.

“We zijn zeer gelukkig met deze trend”, zegt Rickard Ternblom, algemeen directeur van Fjord Line. “Deze aanmoediging van onze passagiers en zakelijke klanten bevestigt dat we in het bijzonder met het in de vaart nemen van onze nieuwe milieuvriendelijke cruiseferry’s MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord de juiste beslissing hebben genomen.” In het lopende jaar wist Fjord Line tot nu toe zijn marktaandeel op alle routes uit te bouwen tot 22% voor passagiersvervoer en 28% voor vrachtvervoer. “Deze cijfers vormen een solide basis voor de toekomstige positieve ontwikkeling van onze rederij”, aldus directeur Rickard Ternblom.

Meer over Fjord Line in TravelPro #52 die vandaag verschijnt.

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Interhome lanceert Beneluxbrochure

Volgende bericht

Lees TravelPro #52 van 23 december online!

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.