Nieuws

FlixBus koopt Eurolines/isilines van Transdev Group

FlixBus en Transdev Group hebben een overeenstemming bereikt in de exclusieve onderhandelingen over FlixBus’ aankoop van de langeafstandsbus-services van Eurolines en isilines. De onderhandelingen over de verkoop begonnen op 4 maart en werden afgesloten op 30 april. De Eurolines/isilines-merken en -ondernemingen horen nu officieel bij FlixBus.

De deal betreft de Eurolines-activiteiten in Frankrijk, Nederland, België, Tsjechië en Spanje, met een busnetwerk dat zich uitspreidt over 25 landen. Binnen Frankrijk opereert Eurolines ook onder het Isilines-merk. In de markten met Eurolines-bedrijven zullen de daar werkzame FlixBus-directeurs de respectievelijke bedrijven leiden. Transdev Group behoudt zijn B2B-busverhuuractiviteiten in Frankrijk, deze zullen worden uitgevoerd onder het Transdev-merk (voorgaand isilines).

FlixBus’ Europese bereik uitbreiden
Vanaf vandaag en gedurende de komende maanden zullen FlixBus- en Eurolines-medewerkers samenwerken met het doel om de organisaties en netwerken te integreren. Jesper Vis (Directeur FlixBus Benelux): “We willen groene en betaalbare mobiliteit aanbieden aan reizigers van over de hele wereld. De netwerken van Eurolines en isilines maken het mogelijk ons Europese bereik nog verder uit te breiden. Nadat we beide bedrijven grondig geëvalueerd hebben, zullen we doen wat we altijd hebben gedaan: het beste aanbod voor de klant creëren, zowel qua netwerk als service.” Thierry Mallet (CEO Transdev Group): “Onze teams konden snel en efficiënt met FlixBus onderhandelen over de verkoop van de langeafstandsbus-activiteiten van Transdev Group. Deze verkoop maakt deel uit van Transdevs nieuwe strategie om zich te richten op de kern van ons bedrijf; openbaar vervoer en B2B-transportservices. Dit doen we door de combinatie van kwaliteit voor de beste prijs, technologische en digitale innovatie, met de specifieke bedoeling om de ervaring voor de klant te verbeteren.”

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Webinars van EURAM

Volgende bericht

Holiday Extras maakt winnaars actie bekend...

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.