Nieuws

FlyOrange annuleert vluchten Marokko; honderden gedupeerden

Deel dit artikel

Touroperator FlyOrange annuleert op het laatste moment diverse vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Tétouan, Nador en Al Hoceima in Marokko, hierdoor zijn honderden mensen gedupeerd. FlyOrange laat via social media weten ‘de laatste dagen problemen te ondervinden op de vluchten van en naar Marokko’ en legt de schuld neer bij een derde partij, AviaTrade.

“FlyOrange is helaas het slachtoffer van een derde partij, AviaTrade, dat zijn verplichtingen naar FlyOrange niet nakomt. Hierdoor zijn wij niet in de gelegenheid de verplichtingen naar de passagiers na te komen. Dit veroorzaakt vertragingen en annuleringen. FlyOrange is in overleg met juridische adviseurs en andere partijen hoe om te gaan met deze situatie. Ons streven is de schade en moeilijkheden voor de passagiers tot een minimum te beperken. Zodra er concreet meer info is, wordt hierover gecommuniceerd. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Tot die tijd vragen we jullie om de rust te bewaren en de families van onze medewerkers niet te exposen en te bedreigen via social media (ook deze mensen zijn slachtoffer van deze situatie). Onze excuses voor het ongemak”, aldus FlyOrange op social media.

Het Europees Consumenten Centrum (ECC) krijgt meldingen van ongeruste consumenten die zeggen dat FlyOrange onbereikbaar is. Ook donderdagavond werd de telefoon niet opgenomen. Ook Aviatrade was onbereikbaar. Het ECC raadt gedupeerden aan een klacht in te dienen. Verder kunnen ze proberen hun geld terug te halen via de creditcardmaatschappij en een melding doen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Het is nog niet bekend hoe lang de problemen zullen aanhouden. FlyOrange is niet aangesloten bij ANVR en SGR.

Rotterdam The Hague Airport betreurt de situatie en verwijst op haar site door naar FlyOrange.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Jan bladder
    28 juli 2018 at 00:18

    Eigen schuld, dikke bult, geen ANVR en SGR
    let toch eens een keer op

Vorige bericht

Sunair organiseert Expeditie Paris

Volgende bericht

Lees TravelPro 30 van 27 juli online!

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."