Nieuws

Foutje, bedankt…

Gisteravond landde een Boeing 747 Dreamlifter op het vliegveld Jabara Kansas geland. Het enorme cargovliegtuig heeft echter niets te zoeken op het kleine prive-vliegvel maar had op het militaire vliegveld van Wichita, dat aan de andere kant van de stad Kansas is gelegen, moeten landen. De landing is ondanks deze fout goed verlopen, maar hoe het vliegtuid daar nu weer weg moet komen is nog maar de vraag; de landingsbaan is te kort. Een Dreamlifter heeft officieel een startbaan van bijna drie kilometer nodig. De baan van de Jabara luchthaven is nog geen twee kilometer. Wat er nu precies gaat gebeuren met het vliegtuig met een spanwijdte van 64 meter is nu nog niet bekend.

 

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Een kijkje in de 'keuken' van Schiphol

Volgende bericht

Vueling rechtstreeks van Amsterdam naar Rome

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."