Nieuws

Frankrijk gaat ecotaks invoeren op vluchten

Frankrijk gaat een ‘eco-belasting’ invoeren op vluchten vanaf Frankrijk, waardoor een ticket €1,50 tot €18 duurder wordt.

Economy class-passagiers die reizen binnen Europa krijgen te maken met een extra belasting van €1,50 per ticket. Business class-passagiers gaan € 9 per vlucht extra betalen. Bij vluchten vanuit Frankrijk naar bestemmingen buiten Europa gaat het om heffingen van respectievelijk €3 en €18. Passagiers die op een Frans luchthaven overstappen op een andere vlucht krijgen hier niet mee te maken.

Nederland kondigde eerder al aan om vanaf 2021 een vliegtaks in te voeren,  €7 per ticket per vertrekkende persoon. De vliegtaks moet de Nederlandse staatskas zo’n 200 miljoen euro opleveren. Frankrijk verwacht €180 miljoen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

@Leisure Group kondigt rebranding aan naar OYO Vacation Homes

Volgende bericht

Schrijf je in: Cruise Travel nodigt reisagenten uit voor event en megafeest MSC Cruises

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."