Nieuws

Frits Spits interviewt Van der Hoeven over ‘last-minute’ (audio)

Leo van der Hoeven (directeur/eigenaar Reisburo Apollo en ITAC-voorzitter) is geïnterviewd door Frits Spits (beluister hier het interview) over de discussie die momenteel wordt gevoerd over de term ‘last-minute’. In het radioprogramma ‘De Taalstaat’ (Radio 1) liet Van der Hoeven tegenover Spits weten de discussie te willen voortzetten met alle betrokkenen. TravelPro publiceerde afgelopen vrijdag al een uitgebreid artikel op haar website over de ‘last-minute’.

Spits: “De Dikke Van Dale heeft het over ‘reis die zeer kort van tevoren is geboekt en daardoor goedkoper is’, is dat niet voldoende dan?” Van der Hoeven laat aan Spits weten: “We zien dat ‘last-minutes’ voor lage prijzen worden genoemd in de reclame uitingen van leveranciers, maar in werkelijkheid zien we dat het vertrek van die last-minutes niet beschikbaar zijn voor een vertrek binnen drie tot vier weken. Gezien de reacties die de discussie nu al teweeg brengt, ben ik verbaasd dat de ANVR als branchevereniging bij voorbaat al heeft laten weten dat er geen discussie over mogelijk is…”.

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. 10 augustus 2015 at 16:35

    Hebben touroperators die term intern niet duidelijk afgekaart? Interhome hanteert een hele duidelijke richtlijn voor last-minutes: Binnen 8 dagen voor vertrek is er een ruim aanbod (verblijf van een week) met 33% korting beschikbaar.

Vorige bericht

NIEUW: TravelPro webmagazine

Volgende bericht

Nightswapping: Het ruilen van overnachtingen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.