CoronavirusNieuws

FTI Group breidt zekerheidspakket met coronareisdekking uit

Deel dit artikel

Vanaf 2022 breidt de FTI Group het Drievoudig Voordeel uit. De nieuwe Corona Reisdekking Premium dekt het financiële risico als de vakantie niet door kan gaan vanwege een positieve coronatest of als quarantaine is voorgeschreven vlak voor vertrek.

Met het Drievoudig Voordeel biedt de FTI GROUP aanvullende pakketten voor optimale zekerheid en flexibiliteit tijdens het boeken, kort voor vertrek en gedurende de reis. Het Corona Zekerheidspakket bestond reeds uit twee delen: de Corona Reisbescherming welke kosteloos is inbegrepen bij iedere nieuwe pakketreisboeking en de Corona Reisdekking welke is bij te boeken voor €9,90 per persoon. Klanten kunnen voortaan kiezen voor een extra pakket. Naast de al bestaande samenwerking met HanseMerkur voor de optionele Corona Reisdekking voor €9,90 per persoon, kan nu ook gebruik worden gemaakt van de Corona Reisdekking Premium voor €14,90 per persoon. Beide pakketten beschermen vakantiegangers die positief testen op corona voor vertrek en dus moeten annuleren.

Waar de Corona Reisdekking garant staat voor de vergoeding van de annuleringskosten van maximaal €1.500 per persoon, dekt de Corona Reisdekking Premium de vergoeding van de annuleringskosten tot €10.000 per persoon. Het Premium-pakket dekt ook de annuleringskosten wanneer autoriteiten of geautoriseerde derden, zoals artsen, de klant quarantaine opleggen en de reis dus niet door kan gaan.” Als onze klant kort voor het begin van zijn vakantie in quarantaine moet ongeacht zijn eigen testuitslag – bijvoorbeeld omdat hij in contact is geweest met een besmet persoon – zijn alle reizigers uit dezelfde boeking financieel verzekerd met het Premium-pakket”, zegt FTI GROUP-CEO Ralph Schiller. “We dichten hiermee een verzekeringsgat.”
Beiden pakketten bieden reismedisch advies via een 24/7 alarmnummer en een ongevallenverzekering tot €25.000. De Corona Reisdekking en de Corona Reisdekking Premium zijn te boeken voor alle reizen tot en met 30 juni 2022 voor de reisperiode tot en met 31 oktober 2023.

Klanten van FTI profiteren bij boeking tevens van de Corona Reisbescherming, die gratis is inbegrepen bij alle pakketreizen met vlucht in de reisperiode t/m 31 oktober 2022. In het geval van een positieve test op de bestemming omvat het ondersteuning via een 24/7 noodnummer, de vergoeding van extra verblijfskosten in een quarantainehotel voor maximaal 14 dagen en de overname van de kosten voor het omboeken van de terugvlucht (maximaal €500 per persoon en maximaal €3.500 per boeking). Daarnaast kunnen klanten het FLEXPLUS-tarief bijboeken. Met dit pakket kun je tot 15 dagen voor vertrek zonder opgave van reden kosteloos omboeken of annuleren – bij annulering wordt de reissom binnen 14 dagen teruggestort. Alleen het tarief zelf blijft behouden: het bedrag is afhankelijk van de totale reissom en begint bij €45 per boeking.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

ANVR-vragenuurtje op donderdag 6 januari

Volgende bericht

TUI lanceert nieuwe campagne 'Live Happy'

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."