Nieuws

FTI: “Wij zien het aantal boekingen naar Turkije al langere tijd stijgen“

Deel dit artikel

FTI reageerde positief op het bericht van overheid dat reizen binnen Europa niet langer wordt afgeraden en ziet het aantal boekingen als gevolg daarvan stijgen: “Wij zijn blij dat de overheid heeft besloten Europese bestemmingen niet langer code oranje te geven. Dit is de boost die wij en de hele branche nodig hadden”, zegt Joyce Akkersdijk, Sales & Marketing Manager FTI Reizen.

“Indien de klant wilde en het was mogelijk, voerden wij altijd al reizen uit naar landen met code oranje. Op veel bestemmingen was de situatie rustig, waren er weinig besmettingen en waren er voldoende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen. Wij vinden het fijn dat heel Europa nu code geel of groen heeft gekregen – dit bevestigt dat vakantie vieren in het buitenland veilig kan. Daarnaast is het voor klanten prettig dat de reisverzekering de normale dekking hanteert en zij met een fijner gevoel op vakantie kunnen.’’

Spanje, Griekenland en Turkije
Sinds begin juni 2021 hebben ongeveer 225.000 klanten hun vakantie met FTI GROUP doorgebracht op Mallorca, de Canarische Eilanden, de grote Griekse eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Corfu en in Turkije. De touroperator heeft de aantallen klanten die gezond zijn afgereisd en dus hersteld, gevaccineerd of getest zijn, vergeleken met de aantallen die door de agenten ter plaatse in verband zijn gebracht met het coronavirus. “De agentschappen stellen ons onmiddellijk op de hoogte als een van onze gasten ter plaatse positief test op Covid-19, zodat wij de quarantaine voor de klant kunnen verzorgen,” vertelt Ralph Schiller, FTI GROUP CEO. “Hierdoor kunnen wij de gegevens van onze gasten die zijn aangekomen op transparante wijze afzetten tegen de officiële cijfers over positieve tests.” Zo zijn op Mallorca en de Canarische Eilanden op een totaal van ongeveer 41.000 klanten van FTI slechts 22 reizigers tijdens hun vakantie positief getest op corona – dit komt neer op een percentage van 0,05 procent. De besmettingscijfers in Griekenland zijn nog lager: van de ongeveer 68.000 FTI-klanten op de populaire strand- en gezinsvakantiebestemmingen Kreta, Rhodos, Kos en Corfu werden slechts twaalf mensen positief getest voordat zij naar huis vlogen, wat resulteerde in een besmettingspercentage van 0,02 procent. In Turkije registreerde de touroperator meer dan 117.000 klanten, waarvan in totaal 125 vakantiegangers positief testten. Het percentage bedraagt hier 0,11 procent. In geen van de bestemmingen zijn klanten ernstig ziek geworden, zodat geen van de FTI-klanten naar het ziekenhuis hoefde te worden gebracht.

“Zulke lage percentages op een totaal van 225.000 klanten op belangrijke bestemmingen van Spanje tot Griekenland en Turkije, tonen duidelijk aan dat reizen in deze tijden zeer veilig is,” vat Schiller samen. “De hygiëne- en veiligheidsconcepten van de hotels, luchthavens, agentschappen en toeristische regio’s werken, de besmettingspercentages zijn uiterst laag. En zelfs als er een infectie optreedt, is de medische zorg van het hoogste niveau – met het agentschap tot hun beschikking, worden onze klanten volledig en goed geholpen. En onze Corona Reisbescherming dekt daarbij ook het financiële aspect. Dus niets staat in de weg van zorgeloos reizen.”

“Wij zien het aantal boekingen naar Turkije, een van de belangrijkste FTI-bestemmingen, al langere tijd stijgen. Onze klanten willen graag op vakantie en Turkije is een land waar alles goed geregeld is met betrekking tot hygiënemaatregelen’’, aldus Akkersdijk. ‘’Omdat Turkije een van de bestemmingen is waar de meeste FTI-klanten naartoe gaan, nemen wij alle quarantainekosten over wanneer een klant op de bestemming positief test op corona.’’ De quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland is inmiddels opgeheven.

Ook de Verenigde Arabische Emiraten is voor FTI een belangrijke bestemming en werd de afgelopen maanden goed geboekt. De besmettingscijfers zijn ook daar laag en airlines die vliegen naar het Oriënt-gebied bieden aantrekkelijke en gunstige voorwaarden. “Onder andere Emirates en Etihad bieden bijvoorbeeld een extra dekking ter plaatse. Op onze Service Site kunnen reisagenten en partners deze voorwaarden lezen’’, sluit Akkersdijk af.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Verdubbeling aantal boekingen vluchten bij Transavia

Volgende bericht

Bulgarije: quarantaineplicht voor niet-gevaccineerde Nederlandse reizigers

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."