alltours vliegt in samenwerking met de luchtvaartmaatschappij Germania voor het eerst in de zomer met een full charter vanaf Airport Weeze naar Bulgarije, dat heeft de touroperator laten weten aan TravelPro. De touroperator wil haar groei in Nederland versnellen en breidt daarom haar positie op Airport Weeze uit. Slechts een week nadat alltours de uitbreiding van het zomerprogramma vanaf Weeze naar Antalya bekend had gemaakt, komt nu de volgende full charter erbij. Deze zal vakantiegangers wekelijks naar Bulgarije vliegen.

Vanaf begin juli tot eind augustus zal Germania op donderdagen met de moderne Airbus A-319 circa 150 passagiers direct naar Burgas aan de Zwarte Zee vliegen. De heenvlucht vanaf Weeze is ’s middags en vanuit Burgas vliegt men -´s ochtends terug. “Met dit extra aanbod richten wij ons specifiek op jongeren en gezinnen in Nederland, maar ook in Nordrhein Westfalen. Bulgarije is met zijn goede prijs/-kwaliteitsverhouding de laatste jaren een van de bestemmingen met de grootste toename in het aantal vakantiegangers. Daar willen wij in de zomer gebruik van maken en tegelijkertijd sterker groeien in Nederland”, aldus alltours directeur Willi Verhuven.

In het afgelopen jaar steeg het aantal alltours-vakantiegangers in Nederland met 1,4% tot 87.200. Alltours is sinds 2006 in Nederland actief en vele jaren dubbele groeicijfers, in 2008/2009 zelfs met 26%.

Airport Weeze ligt aan de grens van Nederland en wordt door goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid ook door veel Nederlanders gebruikt. De ligging in combinatie met goedkoop parkeren wil alltours gebruiken om verder te groeien in het buurland. alltours is de grootste toeristische aanbieder op Airport Weeze. Air Berlin vliegt hier voor alltours met drie toestellen per week naar Mallorca. Daarnaast breidt alltours haar bestemmingen vanaf Weeze uit naar Antalya met de gerenommeerde charter-luchtvaartmaatschappij Tailwind, die in de zomer op dinsdag, donderdag en zondag naar Antalya vliegt. Met Sky Airlines zal alltours op maandag en zaterdag passagiers vanaf Weeze naar Antalya vervoeren. Ludger van Bebber, directeur van Airport Weeze: “Opnieuw goed nieuws voor onze Nederlandse en Duitse passagiers! De populaire vakantiebestemming aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust past zeer goed bij het komende zomerprogramma vanaf Weeze.”