Nieuws

Fundamentele keuzes op focus noodzakelijk voor branche (Video)

Deel dit artikel

Reiswerk heeft in samenwerking met de Academie Toerisme van NHTV Internationaal Hoger Onderwijs de ‘Branchevisie 2025’ uitgebracht, waarin de uitkomsten en aanbevelingen staan naar aanleiding van een onderzoek naar de factoren en ontwikkelingen die bepalend zijn voor de toekomst van de reisbranche. De onderzoekers spreken over ‘focus’ als de alles overstijgende aanbeveling voor de reisbranche (uitgaande van de ontwikkelingen in deze branche tussen heden en 2025). Ondanks het feit dat meerdere partijen zich al redelijk focussen, zullen in toenemende mate fundamentele keuzes gemaakt moeten worden. De tijden dat de reisbranche “all things to all people” aanbood en dat partijen op meerdere paarden konden wedden is definitief voorbij, zo staat te lezen in het onderzoek.

De branchevisie is opgesteld vanuit vijf belangrijke pijlers: de consument, politieke en economische ontwikkelingen, technologie, milieu/ethiek en de arbeidsmarkt. Binnen deze vijf pijlers zijn diverse thema’s benoemd die de toekomst van de reisbranche bepalen. Dit zijn thema’s als vergrijzing, een groeiend aantal toeristen (niet alleen uit Europa, maar ook uit opkomende economieën als China en India), hogere energiekosten, mobiele en nieuwe communicatietechnologieën, klimaatverandering, verdelingsvraagstukken en het nieuwe werken.


Deel dit artikel

1 Comment

Vorige bericht

Travelicious 2013 afgelast

Volgende bericht

De mannen zijn naar Ijsland

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.