Nieuws

Fusie VX en Vertrekpunt

Deel dit artikel

 
De aandeelhouders van BCD Holdings N.V. en Milestone Holding B.V. zijn overeengekomen om hun dochtermaatschappijen VakantieXperts B.V. en Vertrekpunt B.V. per 1 juli 2009 te fuseren in een joint venture (50/50). Door deze fusie gaat de, door de Consumentenbond, best gewaardeerde reisbureauketen van Nederland, haar reiskennis en expertise ook volop aanbieden via het internet.
 
Beide bedrijven, de landelijke keten VakantieXperts met 123 vestigingen en Vertrekpunt met 27 vestigingen in Midden-Nederland, hebben een sterke positie in hun verzorgingsgebied met een minimale overlap. Daarnaast zal ook Maduro Travel, het reisbureau in Den Haag dat al 54 jaar gespecialiseerd is in reizen naar Aruba, de Nederlandse Antillen en de Caribbean deel uit maken van de nieuwe onderneming.
 
De visie van de aandeelhouders en de bedrijfscultuur van betrokken ondernemingen kennen belangrijke overeenkomsten, waardoor het samenvoegen een logische stap lijkt om de gewenste schaalvergroting te realiseren in de huidige turbulente markt. Door de samenvoeging worden op korte termijn synergievoordelen behaald en kan worden geprofiteerd van schaalvoordelen. Dit draagt direct bij aan de versterking van de markt- en concurrentiepositie van de nieuwe partners. Lees aanstaande donderdag meer in TravelPro.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Vakantiebeurs en Zoover.nl bundelen krachten

Volgende bericht

Naar Andr

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.