Nieuws

Garuda Indonesia presenteert eerste Airbus A330-900neo

Garuda Indonesia heeft deze week haar eerste Airbus A330-900neo gepresenteerd. De levering van het nieuwe toestel maakt onderdeel uit van het vloot vernieuwingsprogramma om passagiers een verbeterde ‘flight experience’ te bieden en tegelijkertijd is het onderdeel van de bedrijfsontwikkeling en optimalisatie van de gehele vloot van Garuda Indonesia.

Tijdens de presentatie, welke plaatsvond in Hangar 2 Garuda Indonesia Maintenance Facility AeroAsia te Tangerang, waren meerdere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, zoals de ambassadeur van Frankrijk. De nieuwe A330-900neo draagt de registratie PK-GHE. De Airbus A330-900neo bestaat uit een twee-klasse-configuratie met 24 stoelen in Business Class en 277 stoelen in Economy Class. De maximale afstand die afgelegd kan worden is 13.000km met een maximale vluchtduur tot 14.5 uur non-stop.

Gratis WiFi
Tijdens de lancering van dit nieuwe toesteltype introduceerde Garuda Indonesia de laatste noviteiten van de Airbus A330-900neo. Zo blijft het voor Garuda Indonesia mogelijk om zich bezig te blijven houden met ‘The New Flight Experience’ voor haar passagiers. Het toestel beschikt bijvoorbeeld over een bredere cabine, een Airspace Cabin Lighting system en Wi-Fi In-flight Connectivity. Op de A330-900neo wordt een speciaal Free WiFi Text pakket aangeboden voor passagiers. Met dit pakket kan er kosteloos gebruik worden gemaakt van tekst messaging zoals Whatsapp en I-message. Tevens beschikt elke stoel over een persoonlijk In-Flight Entertainment (IFE) scherm, een USB-aansluiting en stroomvoorzieningen.

Schiphol
In tegenstelling tot eerdere berichten zal Garuda Indonesia de Airbus A330-900neo nog niet vast in het schema naar en van Schiphol opnemen dit winter seizoen.
“Zoals het er nu uitziet zal de A330neo op twaalf data in december 2019 en januari 2020 Schiphol aandoen, met donderdag 12 december als haar debuut”, aldus Rick Wouters (Sales & Marketing Manager Europe). “We streven ernaar om dit prachtige toestel vanaf aankomend zomerseizoen vast in onze dienstregeling naar Amsterdam op te kunnen nemen”. De Garuda Indonesia Group zal in 2019 totaal vijf toestellen ontvangen van hetzelfde type. Drie van deze toestellen zijn bestemd voor Garuda Indonesia en de overige twee zijn bestemd voor haar dochteronderneming Citilink Indonesia. Tot 2022 zal Garuda Indonesia 14 Airbus A330-900neo toestellen ontvangen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Inboedel Thomas Cook Nederland te koop

Volgende bericht

Video - Eerste vaart Norwegian Encore

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.