Nieuws

Geel reisadvies voor Denemarken, Letland, Zweden, Brussel en Athene

Vanaf morgen (1 juli) krijgen ook Denemarken, Letland, Zweden, Brussel en de Griekse hoofdstad Athene een geel reisadvies.

Vakantiegangers die naar ‘gele’ landen afreizen, hoeven bij terugkomst in Nederland geen negatieve test meer te laten zien en zij hoeven ook niet meer in quarantaine. Er kunnen nog wel reisbeperkingen of andere maatregelen gelden.

Vasteland Spanje en Lissabon
Het reisadvies voor het vasteland van Spanje verandert helaas nog niet en blijft oranje ofwel alleen noodzakelijke reizen. Ook de regio rond Lissabon in Portugal heeft een oranje reisadvies. Voor de rest van Portugal geldt kleurcode geel.

Digitaal Corona Certificaat
Vanaf morgen wordt ook het Europa het Digitaal Corona Certificaat ingevoerd. Het certificaat toont aan of iemand gevaccineerd is, een negatief testresultaat heeft of hersteld is van corona.

Vanaf vorige week woensdag veranderde het reisadvies al voor meerdere landen van oranje naar geel.

Drempelwaarde
De Ministeries van Buitenlandse Zaken en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stellen de reisadviezen voor EU-landen vast op basis van het wekelijkse RIVM-advies. De incidentie is een van de factoren die het RIVM meeweegt: het aantal besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen. Het kabinet laat per 1 juli de drempelwaarden voor de incidentie aansluiten op de waarden die zijn overeengekomen binnen de EU. Op dit moment is een gebied oranje als de incidentie boven de 150 per 100.000 inwoners per 14 dagen ligt. Vanaf 1 juli wordt deze drempelwaarde verhoogd naar 200. De nieuwe drempelwaarde is meegewogen in het RIVM-advies van deze week. Het RIVM kijkt naast de incidentie ook naar andere factoren. Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie over hoe het RIVM-advies tot stand komt.

Reisadviezen buiten Europa
De reisadviezen buiten de EU baseert Nederland op de lijst met covid-veilige landen en gebieden van de Europese Unie. Alleen landen of gebieden die op deze lijst staan en die geen inreisverbod voor reizigers uit Nederland hebben kunnen een groen of geel reisadvies krijgen. Maar ga niet af op alleen de kleurcode en lees het reisadvies. Er kunnen reisbeperkingen en andere maatregelen gelden.
 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Verhuizing voor Travel Trend

Volgende bericht

Beëindiging steunpakket "te kortzichtig voor woorden"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."