Nieuws

Geen testen of quarantaine voor gevaccineerden die reizen binnen EU

Ingeënte reizigers moeten komende zomer vrij kunnen reizen door Europa, mits zij minstens twee weken volledig zijn gevaccineerd. De 27  EU-lidstaten zijn het hier over eens en keurden het voorstel van de Europese Commissie vandaag goed. 

Volledig gevaccineerden hoeven zich vanaf 1 juli aanstaande dus niet meer te laten testen op het coronavirus of in quarantaine te gaan. Reizigers vanaf 12 jaar die niet volledig zijn ingeënt, zullen wel getest moeten worden. Dat hoeft alleen niet als er wordt gereisd tussen twee zogenoemde ‘groene landen’, oftewel landen het coronavirus onder controle is. Daarnaast wordt de lijst met ‘groene landen’ snel uitgebreid.

Voor reizigers naar groene landen mogen geen beperkingen gelden; voor oranje – mogelijk een test; voor rood – mogelijk een quarantaine; en niet-essentiële reizen worden ontraden met donkerrood.

Deze regel zal ook van toepassing zijn op niet-EU-leden van de open-grenszone van Schengen – IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland, maar niet op voormalig EU-lid Groot-Brittannië.

Iets meer dan een kwart van de volwassenen in de EU is nu volledig gevaccineerd, aldus de Europese Commissie.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Coronatest2travel.nl volgende week live

Volgende bericht

Barometer: Kroatië, Frankrijk en Griekse eilanden stap dichter bij geel reisadvies

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."