CoronavirusNieuws

Gehele economie vijf weken in lockdown, reisbranche maar liefst dertien weken

Deel dit artikel

Tijdens de persconferentie van premie Rutte op maandagavond 14 december zijn nieuwe, vergaande maatregelen aangekondigd om het Coronavirus te bestrijden. Terwijl bijna de gehele economie de komende vijf weken in lockdown gaat, geldt dat voor de reisbranche voor maar liefst dertien weken.

“We hebben er begrip voor dat op deze piek van besmettingen wordt opgeroepen niet te reizen. We nemen als reissector onze verantwoordelijkheid daarin ook, zoals we dat al tien maanden doen. De oproep van het kabinet om helemaal niet naar het buitenland te reizen tot half maart komt bij reisondernemingen wel keihard aan”, zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. “Helemaal omdat we al een hele tijd bezig zijn duidelijk te maken op welke wijze er wel veilig gereisd kan worden via de georganiseerde reisbranche. Door middel van testen, testen, testen en in een streng geprotocolleerde omgeving reizen en verblijven. Daar heeft de sector ook keihard aan gewerkt de afgelopen maanden en daar zullen we ook mee door blijven gaan”.

“Mede met de komst van het vaccin de komende periode, kunnen we werken aan perspectief voor reizigers en reisondernemingen voor de periode na half maart. Dat perspectief kan er ook uit bestaan dat reizigers met een gerust hart hun reizen en vakanties kunnen boeken voor de periode na half maart. Daarnaast is het voor reisondernemingen van groot belang dat een aantal weeffouten in de generieke steunmaatregelen NOW en TVL worden opgelost. Anders wordt het voor reisondernemingen wel een heel zware winter en zullen veel reisondernemingen het helaas niet redden”, aldus Oostdam.


Deel dit artikel
Vorige bericht

“We streven ernaar om onze toeristen zoveel mogelijk te beschermen”

Volgende bericht

Wendy van Zijl maakt overstap naar d-reizen & VakantieXperts

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.