CoronavirusNieuws

Griekenland presenteert Covid-19-kaart met risiconiveaus per regio

De Griekse regering heeft een Covid-19-kaart gepresenteerd waarmee burgers en bezoekers de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) in het land kunnen volgen en op de hoogte kunnen blijven van de nieuwste veiligheidsbeperkingen per regio, gemeente en eiland.

De kaart werkt met het bekende viertraps verkeerslichtmonitoringsysteem en categoriseert de Griekse regio’s en gemeenten als groen, geel, oranje of rood, op basis van de risiconiveaus die verband houden met Covid -19 en zo ook worden gebruikt door het Europees Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (ECDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Op dit moment heeft geen van de 74 regionale eenheden van het land volgens de Grieken de ‘rode’ status. De volgende 28 Griekse regionale eenheden hebben momenteel echter de status ‘oranje’: Kilkis, Thessaloniki, Florina, Kozani, Ioannina, Grevena, Larissa, Magnesia, Etoloakarnania, Viotia, Evia, Achaia, Corfu, Chania, Rethymno, Heraklion, Naxos, Timos, Andros, Mykonos, Kalymnos, Lesbos en de regionale eenheden van Attica (behalve de eilanden).

Alle andere regionale eenheden hebben de status groen of geel. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Griekenland gedeeltelijk geel en oranje gekleurd.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Column: Het nieuwe normaal

Volgende bericht

Charlie’s Travels blij met doorstart, faillissement negatieve klapper voor GGTO

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.