TravelPro

Griekenland presenteert Covid-19-kaart met risiconiveaus per regio

18 mei wordt er meer duidelijk over de heropening van de Griekse eilanden. Op de foto: Karpathos.

De Griekse regering heeft een Covid-19-kaart gepresenteerd waarmee burgers en bezoekers de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) in het land kunnen volgen en op de hoogte kunnen blijven van de nieuwste veiligheidsbeperkingen per regio, gemeente en eiland.

De kaart werkt met het bekende viertraps verkeerslichtmonitoringsysteem en categoriseert de Griekse regio’s en gemeenten als groen, geel, oranje of rood, op basis van de risiconiveaus die verband houden met Covid -19 en zo ook worden gebruikt door het Europees Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (ECDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Op dit moment heeft geen van de 74 regionale eenheden van het land volgens de Grieken de ‘rode’ status. De volgende 28 Griekse regionale eenheden hebben momenteel echter de status ‘oranje’: Kilkis, Thessaloniki, Florina, Kozani, Ioannina, Grevena, Larissa, Magnesia, Etoloakarnania, Viotia, Evia, Achaia, Corfu, Chania, Rethymno, Heraklion, Naxos, Timos, Andros, Mykonos, Kalymnos, Lesbos en de regionale eenheden van Attica (behalve de eilanden).

Alle andere regionale eenheden hebben de status groen of geel. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Griekenland gedeeltelijk geel en oranje gekleurd.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Exit mobile version