Nieuws

Groene Smiles4U zijn concertkaarten waard

Deel dit artikel

Holland International en Plan Nederland geven veertig kaarten weg voor het jaarlijkse concert van Plan Nederland in Amsterdam. De twintig reisbureaus die van 1 maart tot en met 13 mei 2011 als eerste vijftig Groene Smiles4U verdienen en doneren aan het project ‘Geef meiden een opleiding’ van de kindgerichte organisatie Plan Nederland ontvangen twee concertkaartjes voor dit unieke spektakel. Het concert wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Vorig jaar traden onder andere Caro Emerald, Waylon, Alain Clark, Giovanca en Jeroen van der Boom op.

Eind vorig jaar heeft Holland International het Smiles4U-programma voor de reisagent vergroend met Groene Smiles4U. Reisagenten ontvangen voor iedere geboekte passagier in een groene accommodatie twee Groene Smiles4U. Met de Groene Smiles4U sparen reisagenten voor goede doelen. De twintig reisbureaus die van 1 maart tot en met 13 mei 2011 als eerste vijftig Groene Smiles4U verdienen en doneren aan het Plan project, ontvangen twee concertkaarten. Alleen in de actieperiode gemaakte boekingen kunnen worden gebruikt.

Opleidingen voor jonge meiden
Veel meiden uit arme lagen van de bevolking in het noordoosten van Brazilië hebben een slechte of zelfs geen opleiding gehad. Hierdoor halen werkgevers in de toerisme-industrie gekwalificeerd personeel uit andere delen van Brazilië. De werkloosheid en uitzichtloosheid dragen ertoe bij dat veel meiden in de prostitutie terechtkomen. Daarom startte TUI Nederland, waar Holland International onder valt, vorig jaar een driejarige samenwerking met Plan Nederland om scholingstrajecten op te zetten. Minderjarigen kunnen een opleiding volgen en krijgen zo toegang tot de lokale arbeidsmarkt. Het doel is om 240 Braziliaanse meiden de kans te geven een toerisme-opleiding te volgen. Reisagenten sparen voor de opleiding van acht meiden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Specials Reisburo Actueel #3: Thailand & Zomer in Oostenrijk

Volgende bericht

Agenten voordelig naar ROBINSON

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.