CoronavirusNieuws

Grootste aantal boekingen sinds het begin van de coronacrisis

Deel dit artikel

Het aantal gemaakte boekingen in januari 2022 is 56% hoger dan in december 2021. Januari 2022 is daarmee tevens de maand met het grootste aantal boekingen sinds in maart 2020 de coronacrisis begon. De achterstand ten opzichte van januari 2019 bedroeg nog wel -27% maar dit is fors minder dan de  40% lagere boekingen in november/december 2021 ten opzichte van dezelfde maanden in 2019.

​Ten opzichte van januari 2021 is sprake van een enorme stijging (+261%) maar Nederland verkeerde toen in een forse lockdown waarbij vakantiereizen vrijwel onmogelijk waren. Kijkend naar bestemmingen wordt het grootste deel van de boekingen nog steeds naar Europese bestemmingen gemaakt. Vóór de coronapandemie was het aandeel buiten-Europa ong. 20%. Aangezien in januari de meeste bestemmingen buiten Europa vanwege de pandemie, nog voor vakanties werden ontraden, bedroeg het aandeel buiten Europa slechts 13%. De groei was in januari sterk in Zuid-Amerika. Dit wordt hoofdzakelijk gevormd door een stijgend aandeel van Curaçao, Aruba, Bonaire, en St. Maarten, maar ook het aandeel van b.v. Mexico steeg in januari 2022.

Binnen Europa is de terugval, in vergelijking met de pré-corona boekingen in januari 2020, beperkt voor Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, maar ook Turkije noteert nog maar een beperkte teruggang (-18%), idem Noorwegen (-11%) en Tsjechië (-17%).

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Thomas Cook start weer in Nederland

Volgende bericht

Rusland valt Oekraïne binnen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.