Nieuws

Guernsey: ‘A Lovely Island’

Deel dit artikel

Danielle Sijbrands en Heidi Stroop van Reisspecialist De Valk gingen vier dagen met Sunair Vakanties op reis naar een van de prachtige Kanaaleilanden, namelijk Guernsey. Het was voor de dames de eerste kennismaking met de Kanaaleilanden. Ze vertellen er graag over.

Voor vertrek ben je verplicht een account aan te maken op Travel Tracker Guernsey waarin je je vaccinatiegegevens uploadt en je aankomst aankondigt. Daarnaast dien je een antigeentestkit te kopen à 25 pond. Bij aankomst op de luchthaven wordt deze testkit overhandigd. Je bent namelijk verplicht om bij aankomst en gedurende je verblijf regelmatig te testen.

Wij verbleven in Hotel Best Western Moores, wat gelegen is midden in de gezellige hoofdstad St. Peter Port. We hadden een hele ruime kamer en kregen een overheerlijk uitgebreid ontbijt. Dit hotel is een aanrader! Tegenover het hotel ligt restaurant Christies waar je heerlijk kunt eten. Ze hebben een hele uitgebreide kaart met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Een glas wijn kost gemiddeld 5-7 pond (1 pond ongeveer € 1,17). Maar het eten en de wijnen zijn voortreffelijk. De eilanden produceren zelf heerlijke producten, zo zijn er de Guernsey- en Jersey-koeien die de lekkerste melk en daardoor boter leveren. Elke dag komt er een overvloed aan verse schelp- en schaaldieren en zeevissen. Culinaire liefhebbers zijn hier op hun plek.

Goed beeld
De volgende dag was er een bustour voor ons georganiseerd. Het landschap is afwisselend en verbluffend mooi. Prachtige groene landschappen, wijngaarden, leuke strandjes en overweldigende kliffen in het zuiden, waar je kunt wandelen over de ruige paden. Onze chauffeur Andy was zo enthousiast dat de tour van 2,5 uur werd uitgebreid naar in totaal vier uur. We hebben tijdens deze tour een bezoekje gebracht aan The Little Chapel, het kleinste kerkje van Guernsey. We zagen het prachtige Sausmarez Manor, waar zelfs Ghost Tours worden georganiseerd en kwamen langs een Duitse kustbatterij ‘Generaloberst Dollmann’, waar we zelfs even door de loopgraven naar een kanon konden en we hebben nog een aantal prachtige kerken bekeken. Het was een geweldige bustour waarbij we het eiland hebben doorkruist en hierdoor een heel goed beeld hebben gekregen van het hele eiland, van het glooiende noorden tot aan het ruige zuiden.

Fietsen
De dag erna heeft Go Guernsey, op ons verzoek, fietsen geregeld. We fietsten langs de noordelijke kust met haar mooie baaien en strandjes. Onderweg spotte Heidi Le Dehus, een prehistorisch doorgangsgraf van ongeveer tien meter lang. Zeer indrukwekkend. We fietsten verder over rustige landweggetjes en door pittoreske plaatsjes en onderweg zagen we nog een verdedigingstoren langs de kust. Na een heerlijke lunch in The Kiln fietsten we terug naar St. Peter Port, want we wilden graag voor het donker terug zijn, want links fietsen is toch soms uitdagend. Aangekomen in St. Peter Port bezochten we nog La Valette, een underground military museum. Wat is hier veel bewaard gebleven. Het museum behandelt de militaire geschiedenis van Guernsey en is gevestigd in een complex van tunnels – met airconditioning – die door Duitse troepen zijn gebouwd als brandstofopslag voor hun u-boten. Deze avond genoten we van heerlijke tapas in de tapasbar La Tinto. We sluiten hier een hele geslaagde, leerzame en gezellige trip af.

Lees meer in TravelPro 48 van 3 december 2021.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Nieuw hoofdkantoor TUI Dutch Caribbean officieel geopend

Volgende bericht

Groningen Airport Eelde maakt zomerbestemmingen bekend

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."