Nieuws

Hainan Airlines verbindt Brussel met Shenzhen (China)

Deel dit artikel

Brussels Airport is vanaf 20 maart rechtstreeks verbonden met Shenzhen Boa’an International Airport. De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines lanceert een derde directe verbinding vanuit Brussels Airport met China, na Beijing en Shanghai Pudong.

De route Brussel-Shenzhen wordt bij de start twee keer per week gevlogen worden met een Boeing 787 Dreamliner. “We zijn zeer verheugd om met Hainan Airlines een derde rechtstreekse verbinding naar China aan ons netwerk te kunnen toevoegen. Shenzhen ligt in de Pearl River Delta, een regio met zo’n 62 miljoen inwoners. De uitbreiding van het netwerk naar een van de grootste groeiregio’s in de wereld, biedt de Belgische economie en bedrijven nieuwe rechtstreeks bereikbare zakelijke mogelijkheden en afzetmarkten. Shenzhen zelf kent ook een sterke economische groei”, zegt Arnaud Feist (CEO van Brussels Airport Company).

Hainan Airlines is al meer dan tien jaar een vaste waarde op Brussels Airport. In 2006 startte de luchtvaartmaatschappij met een rechtstreekse verbinding naar Bejing en in oktober vorig jaar voegde Hainan Airlines een directe vlucht naar Shanghai toe aan haar aanbod op Brussels Airport. China is een grote groeimarkt in de wereld, de rechtstreekse verbindingen zullen de bestaande investerings- en exportmogelijkheden tussen beide landen nog doen toenemen en verder vergemakkelijken.

Shenzhen Boa’an International Airport is aan een sterke internationale en intercontinentale uitbreiding bezig. Tot begin 2017 lag de focus voor de luchthaven vooral op de interne, regionale trafiek. De luchthaven heeft echter de capaciteit en het potentieel om ook (ver) over de grenzen heen reizigers aan te trekken. Sinds vorig jaar is de luchthaven gestart met een snelle uitbreiding van het aantal internationale en intercontinentale routes, waarvan Brussels Airport-Shenzhen Boa’an een van de eerste routes is naar het Europese continent.

 

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Video - Meijer (Vakantiebeurs): "De vibe op de vakdag was erg positief"

Volgende bericht

Video - Van der Veer (TUI): "Meer reisagenten op TUI-stand Vakantiebeurs"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."