Nieuws

HAL verkoopt vier van haar schepen

Holland America Line verkoopt vier van haar schepen; Amsterdam, Maasdam, Rotterdam en Veendam. De cruises die met deze schepen gepland stonden, worden geschrapt. Sommige van deze cruises worden alsnog gevaren met andere schepen uit de vloot. Dat heeft HAL laten weten. Er wordt niet bekendgemaakt aan wie ze zijn verkocht.

De schepen zijn in paren verkocht, waarbij de S-Klasse Maasdam en Veendam in augustus 2020 aan één bedrijf zijn overgedragen, terwijl de R-Klasse Amsterdam en Rotterdam in het najaar van 2020 naar een ander bedrijf overgaan. “Het is altijd moeilijk om te zien dat een schip de vloot verlaat, vooral de schepen die een lange en legendarische geschiedenis hebben bij ons bedrijf”, zegt Stein Kruse, CEO van Holland America Group en Carnival UK.
“Holland America Line heeft echter een mooie toekomst voor de boeg met nieuwe Pinnacle-Class-schepen en met een derde zusterschip dat volgend jaar wordt opgeleverd. Op deze manier behouden we onze totale capaciteit op de markt.’

De vloot van HAL bestaat uit tien schepen. Het elfde schip komt in 2021. Daarmee is de vloot van de premium cruisemaatschappij dan compleet. Holland America Line annuleert cruises voor de vier schepen, waarbij sommige geselecteerde routes worden overgenomen door andere schepen binnen de vloot. De Grand World Voyage 2021, oorspronkelijk uitgevoerd door de Amsterdam, wordt uitgesteld tot 2022 en wordt door overgenomen door de Zaandam. De Grand Africa Voyage, oorspronkelijk uitgevoerd aan boord van de Rotterdam, met vertrek op 10 oktober 2021, zal nu aan boord van de Zaandam plaatsvinden.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

KLM vanaf 31 augustus weer naar Southampton

Volgende bericht

easyJet verdubbelt aantal bestemmingen vanaf Schiphol in augustus

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."