Nieuws

Hard Rock Hotel London en Hard Rock Cafe Piccadilly Circus geopend in London

Deel dit artikel

Rock slaat de klok in Londen, waar Hard Rock International zowel het Hard Rock Hotel London als het Hard Rock Café Piccadilly Circus heeft geopend. Het hotel komt in het allereerste café dat in 1971 in de Engelse hoofdstad werd geopend. Het café is het eerste van Hard Rock waarbij het haar nieuwe designstijl heeft doorgevoerd.

Het hotel telt 900 kamers en ligt in de buurt van Hyde Park, op de hoek van Oxford Street en Park Lane. Uiteraard zijn er in het hotel verschillende memorabilia tentoongesteld waaronder een brief uit 1958 geschreven door Buddy Holly en een Kirkwood piano waar Queen’s Freddie Mercury op speelde als tiener. Uiteraard beschikt het hotel ook over een café met plek voor 370 personen.

In het Hard Rock Cafe Piccadilly Circus is de grootste Rock Shop® ter wereld te vinden, eigentijdse memorabilia en de onlangs gelanceerde nieuwe menu-innovatie van het merk die wordt aangevoerd door de ’24 Karat Gold Leaf Steak BurgerTM’ en de One Night in Bangkok Spicy Shrimp™. De locatie werd gekozen aangezien Piccadilly Circus het entertainmentcentrum van Londen is, dat de levendige sfeer weerspiegelt van Hard Rock.

Het meer dan 19.000 vierkante meter grote, bestaande uit meerdere verdiepingen, ultramoderne café beschikt over de unieke mix van muziek, entertainment, iconische merchandise en authentiek Amerikaans eten en drinken van Hard Rock. Er is een open keuken concept en voor groepsvermaak is er een podium in de grote eetzaal en een privé-evenementenzaal beschikbaar voor maximaal 40 gasten. Hard Rock Cafe Piccadilly Circus beschikt over Hard Rock’s nieuwste menu-innovaties, waaronder Steak Burgers, Instagram-waardige Boozy Milkshakes, Sliders en Shareables.

Alleen al de collectie is een bezoekje waard met items van iconische Britse artiesten als Elton John, John Lennon en David Bowie, maar ook van hedendaagse artiesten als Ed Sheeran, Rita Ora, Lorde en Ellie Goulding. Bijna 70% van de memorabilia die in Hard Rock Cafe Piccadilly Circus te zien zijn, zijn nog nooit op een Hard Rock locatie wereldwijd te zien geweest, met items variërend van Ed Sheeran’s outfit van zijn hit ‘Thinking Out Loud’ tot een paar legendarische ronde glazen van John Lennon.


Deel dit artikel
Vorige bericht

TUI fly gaat handbagage strenger controleren

Volgende bericht

National Geographic Expeditions en Ponant: cruises met nieuw elektrisch hybride poolexpeditie-schip

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.