Nieuws

Taxi-ronselaars blijven actief, “stuur het leger naar Schiphol”

Er is nog steeds een harde kern van twintig taxi-ronselaar actief op Schiphol, dat heeft PowNed aan het licht gebracht. Paul Meijer (fractievoorzitter Forza!) is het aantal ronselaars beu. “Het blijft maar doorgaan. Met alle respect, maar in Angola is de taxi-wetgeving beter geregeld”, aldus Meijer.

De gemeente Haarlemmermeer besloot begin dit jaar om met ingang van 30 januari 2017 de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) voor het Schiphol-gebied aan te passen. De aanpassing van de APV stelt de gemeente in staat om het aanbieden van ongewenste taxidiensten in het gebied rond de uitgangen van Schiphol te verbieden.

“Wat mij betreft stuur je het leger hier maar naartoe of maak je er Schiphol-commando’s van. Veeg die pleinen maar een keer goed schoon, daar leren ze tenminste van”, aldus Meijer.

Lees verder onder de video.

Het is al tijden onrustig op Schiphol waar zogenaamde ronselaars, die niet zijn aangesloten bij een centrale, klanten proberen te winnen voordat deze bij de officiële taxi standplaats arriveren. Begin dit jaar werd het taxiprobleem op Schiphol wereldnieuws doordat zangeres Skin van Skunk Anansie zich via haar social media kanalen beklaagde over de situatie op de luchthaven.

Schiphol liet als reactie op de klagende Skin weten dat er wordt gewerkt aan het oplossen van de problematiek, maar uit de video (met als titel ‘Taxi ronselaar te werk op Schiphol jungle’) van een vloggende taxichauffeur op YouTube (zie onderaan dit bericht) blijkt dat de problemen voorlopig nog niet voorbij zijn.

Foto: printscreen YouTube.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Maak virtueel kennis met Belize

Volgende bericht

Speeltuin

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.