Nieuws

Hedwiges Maduro gaat de strijd tegen borstkanker aan op Aruba

Voetballer Hedwiges Maduro, die onlangs tot het Nederlands elftal is toegetreden, zet zich in om borstkanker op Aruba terug te dringen. De van oorsprong half Arubaanse voetballer heeft een substantiële donatie aan de stichting Cas di Glas gedaan met als voornaamste doel om geld in te zamelen voor de eerste mammograaf op Aruba.

Op het eiland ligt het percentage van vrouwen die borstkanker krijgen hoger dan het wereldgemiddelde. Om de ziekte te bestrijden heeft de Belgische entrepreneur Peter Ballière, die deels op Aruba woont, een Arubaanse versie van het glazen huis opgezet, genaamd Cas di Glas. In Oranjestad staat van 29 september t/m 4 oktober een glazen huis waar bekende radio DJ’s en een televisiepresentatrice vier dagen lang middels entertainment de strijd aangaan. Gedurende deze dagen zullen de entertainers slechts fruit en verse vruchtensapjes nuttigen. Op het programma staan ook muzikale optredens en sportieve evenementen zoals een tennis-en volleybalwedstrijd.

Maduro, die momenteel een prachtige voetbalweek beleeft en zijn voetbalclub Valencia aan een overwinning heeft geholpen, wil het geboorteland van zijn vader een hart onder de riem steken en iedereen oproepen een donatie te geven. ‘Op Aruba ligt het percentage van vrouwen die met borstkanker te maken krijgen hoger dan het wereldgemiddelde. Om de ziekte in een vroeg stadium te kunnen behandelen is een mammograaf van levensbelang. Daarom steun ik de inzamelingsactie en doneer ik zelf ook. Steun de stichting Cas di Glas en de vrouwen op Aruba en doneer ook’, aldus de voetballer.

Wie een steentje wil bijdragen, kan een donatie doen op rekeningnummer van KBC: Ib 74503373 4447 of 6487400 bij ING (o.v.v. ‘Cas di Glas’).

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Eerste TravelPro Dinner ABC-Workshop daverend succes

Volgende bericht

Helft Nederlanders kent voordelen van het reisbureau niet

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.