Nieuws

Helft respondenten enquête Sunweb wil wel naar Dubai

Ter gelegenheid van de nieuwe winterzonbestemming Dubai voerde Sunweb vakanties in september 2010 onderzoek uit onder hun nieuwsbriefabonnees. Het komende herfst- en winterseizoen, de vakantieplannen en de nieuwe vakantiebestemming Dubai zijn onderwerp van de enquête. In totaal participeerden 669 respondenten aan het onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de respondenten openstaat om Dubai te bezoeken als vakantieland, ondanks dat het nog niet veel bekendheid als vakantiebestemming geniet onder de respondenten. De vooroordelen – duur en traditioneel moslimland – hebben nog de overhand.

Nederland snakt naar de winterzon
Met het aanbreken van de herfst kiezen Nederlandse vakantiegangers dit seizoen voor de zon. Een op de drie ziet op tegen de koude, korte dagen van de herfst en winter. Vooral op gure dagen willen we wat hebben om naar uit te kijken (35%). Een derde fantaseert dan over warme, zonnige plekken en een kwart kan de verleiding niet weerstaan om zich te oriënteren op een nieuwe vakantie. Lees meer in TravelPro 33.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Consument centraal in campagne Zuid-Afrika

Volgende bericht

Europa-Park nummer 1 in Europa

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.