Het Rode Kruis opent giro 5125 voor hulp aan de slachtoffers van orkaan Irma. De verwoestende orkaan Irma heeft enorme schade aangericht op Sint Maarten. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig. Help mee.

“We verwachten veel regen en er is daardoor een grote kans op landverschuivingen. Ook is er voor komend weekend nóg een tropische storm voorspeld”, aldus Marion van der Reijden, coördinator hulpverlening in het Caribisch gebied.

Bekijk hier het laatste nieuws rondom orkaan Irma.

Mensen die het niet vertrouwden thuis zijn naar opvanglocaties gekomen waar Rode Kruis-vrijwilligers hen bijstaan. Die registreren wie er binnen is, verlenen EHBO en stellen mensen op hun gemak. Paul Martens, voorzitter van Rode Kruis Sint Maarten: “Zodra we naar buiten kunnen, gaan we door de wijken om behoeften in kaart te brengen. We hebben een voorraad kleding, voedsel en schoon drinkwater voor degenen die zichzelf niet kunnen helpen.”

Met het geld kunnen hulpverleners zorgen voor voedsel, water, kleding en medische hulp. Doneer op giro 5125 of IBAN NL02 INGB 0000 0051 25. Of klik hier.