Nieuws

Herstel vliegverkeer zet door

In 2010 hebben 45,3 miljoen passagiers gebruik gemaakt van Amsterdam Airport Schiphol. Dat is 3,8% meer dan het jaar ervoor, toen de luchthaven 43,6 miljoen passagiers verwelkomde. Deze voorlopige vervoerscijfers maakte Jos Nijhuis, President-directeur van Schiphol Group, bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. ‘De vervoersresultaten zijn positief. De luchtvaartsector is uit de recessie geklommen en heeft de negatieve tendens van 2009 om kunnen buigen in groei. We gaan ervan uit dat het herstel dit jaar doorzet. Het aantal vliegtuigbewegingen is afgenomen met 1,3%. Dit illustreert de trend dat vliegtuigen groter worden en het gemiddeld aantal passagiers per vliegtuig toeneemt’, aldus Jos Nijhuis.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Gerlach Cerfontaine nieuwe voorzitter Raad van Toezicht LVNL

Volgende bericht

2=3 bij BBI Travel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.