CoronavirusNieuws

Hertz vraagt uitstel van betaling aan

Verhuurmaatschappij Hertz voert gesprekken met diverse financiers om uitstel van betaling te krijgen. Het bedrijf kon op 29 april niet aan zijn leaseverplichtingen voldoen. Dat schrijft  de Wall Street Journal. Het bedrijf zou naar verluidt op omvallen staan.

Volgens de Wall Street Journal is een faillissement aanstaande als de kredietverstrekkers niet akkoord gaan met een betalingsregeling. Hertz en andere bedrijven in de sector zijn door diverse internationale lockdowns en reisbeperkingen als gevolg van het coronavirus zwaar getroffen. Om de kosten terug te brengen heeft Hertz onlangs al zo’n 10.000 medewerkers in Noord-Amerika op straat gezet. Henk van den Helder, general manager van Hertz Benelux, zegt tegen Automotive Online geen commentaar te kunnen geven op de geruchten. Hij zegt wel dat dankzij het zogenoemde defleeten in de Benelux de kosten flink zijn gereduceerd. “We hebben er vertrouwen in dat het moederbedrijf er alles aan doet om uit de situatie te komen.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

KLM komt met Cargo-in-Cabin

Volgende bericht

Update - Corendon annuleert reizen tot en met 25 juni 2020

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."