CoronavirusNieuws

“Het angstbeeld van de hele dag mondkapjes dragen klopt niet”

“Ik ben nu zelf op een aantal campings in Italië geweest en het angstbeeld van de hele dag mondkapjes dragen klopt niet”, zegt Ramon van Reine (CEO van campingspecialist ACSI). “Toch is dat het verhaal dat veel Nederlandse media vertellen. En dat vind ik erg jammer.”

Van Reine is sinds een aantal dagen in Italië en merkt zelf dat een mondkapje zo goed als nergens nodig is, op een paar kleine regio’s na. “Alleen in winkels en als je naar je plek loopt in een restaurant moet je een mondkapje op. Voor de rest van je vakantie niet. Op het strand hoef je geen mondkapje op en heb je alle ruimte. Nu is het hét moment om te genieten.”

“In de mooiste plaatsen ter wereld is het nu voor de verandering eens rustig. Juist nu kun je steden als Florence en Venetië ontdekken. Je hebt die steden bij wijze van spreken voor jezelf. Of rijd eens een keer zonder files rond het Gardameer. Omdat de horeca open is kun je gewoon genieten van een echt Italiaans ijsje bij de ijssalon of een authentieke espresso op het terras.”

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

333travel voegt acht landen toe aan aanbod

Volgende bericht

Eliza was here breidt uit met Nederlands aanbod

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."