Nieuws

“Het gaat veel te langzaam en schimmig”

CNV Vakmensen wil dat er veel meer vaart wordt gemaakt met een doorstart voor het failliete D-reizen. “Het gaat allemaal veel te langzaam en schimmig”, vindt onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen. “We zitten inmiddels bijna twee maanden na het faillissement. De tijd dringt. Mensen zijn nu volop vakanties aan het boeken, maar intussen is er nog geen winkel open en dreigt D-reizen de boot te missen.”

Reisorganisatie D-reizen (285 reisbureaus, 1.150 werknemers) ging op 6 april failliet. “Er is sinds die tijd vooral veel gedoe geweest, over zoekgeraakte miljoenen en juridisch getouwtrek over de merknaam. Het wordt hoog tijd dat er ook eens aan al die werknemers wordt gedacht”, vindt De Bruine.

Wachten op nieuws
De winkels zitten nog altijd op slot. De werknemers zijn naar huis gestuurd, hun dienstverbanden zijn per 19 mei officieel geëindigd. De Bruine heeft contact met veel oud-werknemers, die op dit moment vooral met heel veel vragen zitten. “Ze zitten nu in de WW, een deel van hen is aan het solliciteren, heeft een andere baan of is voor zichzelf begonnen. Maar de meesten zijn aan het wachten op nieuws over de doorstart. Ze willen graag het liefst weer bij hun eigen reisbureau aan de slag, maar ze hebben geen idee wat hun kansen zijn. Het is een en al onduidelijkheid.”

Prijsvrij Vakanties en Hillman Travel
Van de curatoren komt weinig nieuws, zegt De Bruine. “We krijgen als vakbond nauwelijks contact met de curatoren. We weten dat Prijsvrij Vakanties een groot aantal reisbureaus wil overnemen, met in totaal zo’n 650 werknemers. Daarnaast is – los van de curator – ook Hillman Travel actief op overnamepad, door huurcontracten te sluiten voor interessante locaties. Dat maakt het allemaal erg ingewikkeld. Welke reisbureaus blijven open, met welke eigenaar? Voor wie is er straks een baan en voor wie niet? En welk contract krijgen de mensen aangeboden?”

Onzekerheid heeft lang genoeg geduurd
CNV Vakmensen wil dat alle betrokken partijen – die de werknemers hoog in het vaandel zeggen te hebben – nu snel de daad bij het woord voegen. De Bruine: “De onzekerheid heeft nu wel lang genoeg geduurd. De stoere taal over behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid moet nu snel worden omgezet in daden.”

Heb jij meer informatie over bovenstaand onderwerp? Mail redactie@travelpro.nl.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

4 Reacties

 1. W Jongste
  4 juni 2021 at 10:59 — Beantwoorden

  ja dat antwoord kregen wij ook Ik ben heel bang dat wij achter het net vissen en dat de grote heren voor gaan.

 2. G.dupeerd
  4 juni 2021 at 06:21 — Beantwoorden

  Ze kunnen beter vaart maken met terugbetaling van voucher, daar ging het al mis.

 3. Ella Hendriks
  2 juni 2021 at 21:06 — Beantwoorden

  En hoe zit het met de mensen die een paketreis geboekt hebben bij Dreizen. Maar vliegen en hotel hebben van corendon. Dreizen heeft dus de voorverkoop gedaan maar niet het geld gestort naar corendon, wat gaat daar mee gebeuren als het overgenomen wordt, van wie krijg ik mijn geld terug.

 4. Ella Van Drunen
  2 juni 2021 at 19:31 — Beantwoorden

  En niet te vergeten, al de gedupeerden..mensen, die betalingen hebben gedaan…reizen hebben gepland. Ik , persoonlijk zou afgelopen Vrijdag 28 Mei vertrekken, voor een vakantie naar Griekenland. Verschillende keren gebeld met de SGR…..tot 3 keer hetzelfde antwoord!! Mevrouw…rustig afwachten…wij bellen u…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Elbers (KLM), Benschop (Schiphol), Oostdam (ANVR) en Walsh (IATA) over openen van de grenzen

Volgende bericht

Nieuw bij de Jong Intra: Balearen en Griekse eilanden

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.