Blogs

Het huwelijk

Het ‘normale’ huwelijk is geven en nemen, velen herkennen dat. Soms gaat het mis, dan is de man te lui en ongeïnteresseerd of is de vrouw te dik te dun of gewoon vervelend en verdwijnt de motivatie om op tijd naar huis te gaan, te koken of even het voetbal uit te zetten. Volgens mij is het huwelijk dat touroperators met de reisagent gesloten hebben gedoemd om in een vechtscheiding te eindigen.

De één gaat vreemd en de ander liegt, nog steeds zijn zij aan elkaar verbonden en is de reisagent nog net te belangrijk voor de touroperator om afscheid van te nemen. En de reisagent doet zoveel mogelijk aan dynamic packaging  om maar niet meer afhankelijk te zijn van de touroperator en verkoopt alleen nog wat hij echt niet zelf kan doen, kortom de huwelijkse crisis is in volle gang.

Misschien moeten zij eens samen in therapie, geen van beide voedt de relatie nog met positieve impulsen, zou dat nog kunnen?

Als ik in een positieve bui ben denk ik van wel. Gewoon producten brengen die een duidelijk kwaliteitsverschil in service in zich hebben, en dan bedoel ik niet ‘Fair of Care’ met wat minimale verschillen die de balie dan duidelijk moet gaan maken maar de klant wel de keuze geeft.

Nee ik bedoel Oad GEEL, het merk voor en via de reisbureaus en Oad ROOD voor de koopjesjagers, alleen verkrijgbaar op het internet. GEEL-klanten hebben altijd een betere service, waar mogelijk betere vertrektijden, beter gesitueerde kamers en bij klachten of calamiteiten het eerste geholpen via het speciale telefoonnummer dat alleen maar GEEL-klanten mogen bellen.

Het is nu eenmaal geven en nemen, dus de agent zal dan ook niet zoveel mogelijk zelf meer moeten doen, dat kan maar alleen op basis van vertrouwen. Volgens mij zit daar het probleem, men vertrouwt elkaar al tijden niet meer.

Of het nou de prijsverschillen tussen Arke en Holland International zijn, de 7% fair commissie van Oad of het niet boekbaar houden van hotels door Corendon, of Thomas Cook die met creditcardhouders doorzakt, we gaan te vaak vreemd.

Ik denk dat het tijd wordt voor een vrijgezellen bestaan. En waar een deur dicht gaat gaat een raam open.

© 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. 21 december 2012 at 22:55

    Toch zijn er in deze tijd best veel 25 en zelfs 50 jarige huwelijken, van echtparen die nog steeds gelukkig zijn met elkaar.
    Misschien respect? Omdat ze al die jaren elkaar hebben gesteund? Omdat ze er voor elkaar waren in mooie, maar ook zeker in moeilijke tijden?
    En uiteindelijk, ook na 50 jaar, hebben ze elkaar nog steeds nodig!
    (het lijkt wel een sprookje en ja…die bestaan niet)

Vorige bericht

Vueling lanceert nieuw hotelconcept

Volgende bericht

Oman: Reis van je leven

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.