Nieuws

“Het is ongelooflijk fijn en leuk om weer boekingen te maken“

Deel dit artikel

Het afgelopen jaar hebben veel reisadviseurs afscheid moeten nemen van hun baan. De een is nog zoekende naar een nieuwe of heeft de branche definitief verlaten, maar de ander is gelukkig weer aan de slag in onze geliefde sector. Zo ook Patricia Dobbelsteen, zij is onlangs gestart bij Middenoostenreizen in Den Bosch.

Op de vraag hoe lang ze al werkzaam is in de reisbranche, antwoordt Patricia: “Superlang, vanaf 1992. Ik begon op het hoofdkantoor bij Van Gerwen in Veldhoven. Later heb ik voor TUI gewerkt en de laatste jaren bij TravelTeam in Oss van Mariëlle Henzen.”

Als gevolg van de coronacrisis heeft Patricia afscheid moeten nemen van TravelTeam. “Dit vond ik erg jammer. We hadden een heel leuk team met een fijne werkgever en een heel goed lopende winkel. Ik weet ook dat Mariëlle er alles aan gedaan heeft om mij en een andere collega destijds te kunnen behouden, maar dit lukte helaas echt niet. Natuurlijk is dat erg jammer, maar wel begrijpelijk.”

Toen het einde van haar baan bij TravelTeam in zicht kwam, had het logischerwijs geen zin om naar een nieuwe uitdaging te zoeken in de reisbranche. Iedereen zat namelijk in hetzelfde schuitje. Daarom zocht Patricia naar iets buiten de branche. “Ik stopte per 1 oktober 2020 en na een maandje ‘thuis te hebben gezeten’, ben ik gaan werken voor een isolatiebedrijf in de commerciële binnendienst. Hier heb ik acht maanden gewerkt.”

Maar zoals dat bij velen gaat, blijft de reissector toch altijd kriebelen. “Via social media kwam ik de vacature van Middenoostenreizen tegen en dat sprak me enorm aan, omdat ik deze landen fantastisch vindt. Maar ook omdat de werkzaamheden toch net even wat anders zijn – ik heb altijd op een reisbureau gewerkt en dit is een touroperator – is dit voor mij een mooie en erg leuke uitdaging. Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik nog enthousiaster.” Zij niet alleen, want ook Rob van Helvoort (eigenaar & oprichter Middenoostenreizen) ook.

Lees verder in TravelPro 28 2021.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ryanair vanaf Eindhoven naar Zagreb

Volgende bericht

Boek en win een exclusieve Fam Trip naar de Azoren met Avila Reizen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."